AKTIVNOSTI HPsD za 2014 /15

«OTVORENA VRATA» DRUŠTVA

(subotom 9-12)

Subotom ujutro kada nema drugih seminarskih aktivnosti od 9 do 12 sati prostorije Društva na Trgu Josipa Juraja Strossmayera 1 (polukat desno) biti će otvorene za sve koji se žele informirati o psihoanalizi i aktivnostima Društva, imati besplatni kraći psihoterapijski intervju sa psihoanalitičarom uz savjetovanje oko eventualne daljnje psihoterapije ili ,ako žele, isprobati kako izgleda biti analizand u psihoanalizi, na kauču s analitičarom «iza leđa», u trajanju od polovine uobičajene seanse.
U vrijeme otvorenih vrata Društva biti će uvijek prisutno najmanje dvoje psihoanalitičara.

Termini «Otvorenih vrata Društva» za jesen 2014:

04.10.2014.
25.10.2014.
22.11.2014.
06.12.2014.
Dobrodošli !

«InTreatment» SEMINARI

(srijedom i četvrtkom – 2xmjesečno)

Zajedničko gledanje u grupi po dvije epizode s istim pacijentom kroz jednu sezonu američke verzije tv-serije InTreatment uz raspravu o psihoterapijskom procesu kako je prikazan u seriji. Sastanci – 4 puta u jednom ciklusu.

Koordinatori seminara:
Grupa 1 (prva i treća srijeda u mjesecu) : Dr Stanislav Matačić, Dr Oleg Filipović
Grupa 2 (prvi i treći četvrtak): Dr Sanja Borovečki Jakovljev, Dr Goran Babić
Grupa 3 (drugi i četvti četvrtak): Dr Irena Ladika, Dr Sanja Boban
Seminar je namijenjen primarno kolegama koji imaju iskustvo psihoterapijskog rada ili su u edukaciji iz psihoterapije različitih škola i pravaca te specijalizantima psihijatrije kao i studentima psihologije i medicine. Grupe su poluotvorenog tipa ograničenog broja sudionika (maksimalno 20), započele su sa radom u godini 2012/13, za naknadno uključivanje zainteresirani se mogu javiti e-mailom voditeljima grupa.

KLINIČKE DISKUSIJE

(utorkom – 1xmjesečno)

Grupne diskusije o kliničkim slučajevima s dva voditelja-psihoanalitičara (isti parovi kao i u InTreatment seminarima uz četvrti par – Dr Tamara Šoškić i Dr Dragan Josić). Grupe počinju s radom tijekom listopada ili studenog 2014.g. i zatvoriti će se na broju od 10 sudionika plus dva voditelja. Namijenjene su psihoterapeutima, edukantima iz psihoterapije te specijalizantima psihijatrije. Za sudjelovanje je neophodno kliničko iskustvo ne nužno u psihoanalitičkoj psihoterapiji već na polju psihijatrije, psihologije i zaštite mentalnog zdravlja u širem smislu. Svaki sudionik grupe jednom donosi vlastiti klinički materijal za raspravu. Zainteresirani se javljaju direktno voditeljima.

Raspored (utorkom od 20.15):

Grupa 1 – voditelji: Dr Oleg Filipović i Dr Stanislav Matačić (prvi utorak u mjesecu)
Grupa 2 – voditelji: Dr Tamara Šoškić i Dr Dragan Josić (drugi utorak )
Grupa 3 – voditelji: Dr Irena Ladika i Dr Sanja Boban (treći utorak)
Grupa 4 – voditelji: Dr Sanja Borovečki Jakovljev i Dr Goran Babić (četvrti utorak)

OUTREACH SEMINAR «Što je uistinu psihoanaliza?»

(ponedjeljkom- učestalost prema dogovoru)

Seminari teorijskog tipa koji će pokriti različite teme s ciljem dati preglednu sliku što je psihoanaliza danas, čime se bavi, koji su dosezi i granice. Seminar je namijenjen zainteresiranima za psihoanalizu iz različitih profesionalnih backgrounda (prednost imaju svakako oni koji imaju određeno predznanje i susretali su se s psihoanalizom u svojoj visokoškolskoj edukaciji). Voditelji će biti gotovo svi psihoanalitičari iz Društva. Početak seminara je planiran za jesen 2014. (termini, teme i voditelji će biti objavljeni na webstranici naknadno), a zainteresirani se mogu i ranije javiti e-mailom tajniku Društva Dr Olegu Filipoviću. Grupu može sačinjavati maksimalno 20 članova.

«AUTOR» SEMINARI

(ponedjeljkom – učestalost prema dogovoru)

Teorijski seminari koji će započeti tijekom školske godine 2014/15, a namijenjeni su kao izborni i dodatni seminari ponajprije edukantima Hrvatskog psihoanalitičkog društva i Hrvatskog društva za psihoanalitičku psihoterapiju, ali je moguće uključenje i drugih edukanata iz psihoterapije. Kroz niz sastanaka obraditi će se cjelokupno djelo značajnih psihoanalitičkih autora. Seminar će imati jednog ili dva voditelja psihoanalitičara koji će sami ponuditi program i sadržaj seminara. Obavijesti o početku i terminima održavanja će biti objavljeni na web-stranici Društva naknadno a zainteresirani će se prijavljivati voditelju direktno.

E-mail adrese voditelja seminara su na stranici Članovi.

Za HPsD – Upravni Odbor

Dr Sanja Borovečki Jakovljev
Predsjednica Edukacijskog Odbora
Dr Stanislav Matačić
Predsjednik Društva
Dr Goran Babić
Blagajnik
Dr Oleg Filipović
Tajnik

Razvoj i održavanje: invento*

Sva prava pridržana © 2019. Hrvatsko Psihoanalitičko društvo